Felak Suresi Fazileti

Bir zaman Peygamber efendimizle yolculuk yaparken şiddetli bir fırtınaya tutulduk. Resûlullah, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, bana buyurdu ki: Ey Ukbe, bu iki sûre ile Allaha sığın; zira Allaha hiçbir kul bunlardan daha fazîletli bir şey ile sığınamaz!
Felâk sûresini çok okuyan kimseye, Cenab-ı Hak, kolay yollardan rızık nasip eder.
İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder.

Hazret-i işe vâlidemiz, Peygamber efendimizin yatacağı zaman, "İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, ellerine üflediğini, sonra da elleri ile vücudunu sıvazladığını bildirmektedir. "
23.01.2024 03:14:27
Felak Suresi Fazileti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Felak Suresi Fazileti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Felak Suresi Fazileti"
Felak Suresi Fazileti hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Felak Suresi Fazileti konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.
Admin . 28.01.2013

Felak Suresi Tefsiri

BismillâhirrahmânirrahîmDe ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, ka-ranhğı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfürüp büyü ...
Devamını Oku

Felak Suresinin İnişi

Nurlu Medine'de gelmiştir. Beş ayettir. Yüce şöyle buyurmuştur:"De ki: Sab'ahın Rabbİna sığınırım. "Bu iki sûrenin nüz...
Devamını Oku

Felak Suresi Meali

De ki: "Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünd...
Devamını Oku

Felak Suresi Kaç Ayet

5 ayettir, Mekke şehrinde indirilmiştir ve Kur'an'ı Kerim'de 30. Cüzdedir. ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Felak Suresi
Felak Suresi Tefsiri
Felak Suresi Oku
Felak Suresi Fazileti
Felak Suresinin İnişi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024